Otkup ordenja

Otkup ordenja

Ordenje se dodeljuje pojedincima za posebne zasluge. Najčešće je izrađivano od zlata, srebra, bronze, olova, ali i od legura metala. Pored lične vrednosti za nosioca ordena, ordenje može imati i veliku novčanu vrednost ukoliko se odlučite da ga date na otkup. Kolekcionari ordenja širom Sveta često izdvajaju visoke sume novca za ordenje koje im nedostaje u kolekciji. Davanjem na otkup ordenja može doneti značajan novčani prihod.

Ordenje se prvi put pojavilo tokom drugog veka pre nove ere, kada je bilo poznato kao felera, pa otuda i pojam feleristika, oblast koja se bavi sakupljanjem i proučavanjem ordenja. Izgled ordenja tada je bio vrlo sličan kao i sada. Bile su to okrugle ili elipsoidne pločice na kojima su bili ornamenti i figure. Ordenje su uvek dobijali oni ljudi koji su učinili nešto značajno za opšte dobro, državu, vladara.

Otkup ordenja – cena otkupa

Cena za otkup ordenja zavisi od vrste i kvaliteta materijala od koga je orden izrađen, dizajna, veličine, težine, ali i od retkosti i značenja samog ordena. Retki komadi ordenja mogu dostići vrlo visoku cenu pri otkupu. Očuvanost ordenja takođe utiče na cenu otkupa. Najveću vrednost ima zlatno ordenje. Količina novca koju donosi otkup zlatnog ordenja zavisi od finoće zlata, odnosno od količine čistog zlata u ordenu.

Kao posrednici između vas i naših ovlašćenih partnera, vršimo otkup ordenja, priznanja i medalja, iz različitih perioda i zemalja Sveta. Vrsni poznavaoci numizmatike i feleristike daće Vam stručnu procenu vrednosti ordena. Posetite nas u tržnom centru Zeleni venac i informišite se o svim pogodnostima vezanim za otkup ordenja.

INVESTICIONO ZLATO

INVESTICIONI CENTAR ZLATA, SREBRA I DIJAMANATA
Investirajte u najpopularniju imovinu na svetu

FLICKR FOTOGRAFIJE