Otkup antikviteta

Otkup antikviteta

Antikviteti su stari predmeti velike istorijske ili umetničke važnosti. Kolekcionari širom Sveta sakupljaju antikvitete iz različitih oblasti. Oni ne pitaju koliko košta, ako će predmet koji imate upotpuniti njihovu kolekciju. Ukoliko ste pronašli ili nasledili neki antikvitet koji za Vas nema lične važnosti možete dobiti značajnu sumu novca ako odlučite da ga date u otkup.

Dešava se i da kolekcionari antikviteta posle nekog vremena izgube interesovanje za određenu oblast i tada predmeti koji su za njih bili vrlo značajni gube ličnu vrednost. Otkup antikviteta omogućava da se povrati uloženi novac, ali i da se dodatno zaradi.

Otkup antikviteta – najčešći problemi i zablude

Kada se odlučite da svoje antikvarne predmete date u otkup morate biti realni u njihovom procenjivanju. Neretko se dešava da se vlasnici emotivno vežu za određeni predmet i da njegovu vrednost precenjuju. Tada dolazi do problema i nezadovoljstva jer pri otkupu dobijaju sumu novca koja odgovara stvarnoj vrednosti antikviteta.

Jedna od zabluda vezanih za otkup antikviteta je i to što ljudi obično smatraju da ukoliko poseduju predmet koji je vrlo stra, da za njega automatski mogu dobiti dosta novca. Ukoliko ste neki predmet skupo platili ne znači da ćete za njegov otkup dobiti istu ili veću sumu novca. Ako mislite da posedujete antikvarni predmet velike vrednosti, nemojte slušati mišljenja laika, već potražite stručno mišljenje.

Otkup antikviteta – procena vrednosti

Procena vrednosti antikviteta pri otkupu se bazira na određivanju njegove autentičnosti, očuvanosti i porekla. Ti parametri određuju cenu antikviteta. Stručnjaci za otkup antikviteta na osnovu iskustva i adekvatnog obrazovanja procenjuju njegovu autentičnost. Očuvanost antikvarnog predmeta u mnogome utiče na cenu otkupa, jer restauracija zahteva dosta novčanih sredstava. U nešto manjem procentu na cenu otkupa antikviteta utiče samo poreklo predmeta.

Antikvarni predmeti mogu imati umetničku, kolekcionarsku, istorijsku ili praktičnu vrednost. Najveću umetničku vrednost imaju antikvarni predmeti poznatih autora. Što se tiče kolekcionarske vrednosti postoje određeni standrdi kojima se određuje cena pri otkupu. Predmeti od istorijskog značaja se mogu dati u otkup jedino u nadležnim državnim institucijama.

Ukoliko posedujete antikvarni predmet naši stručnjaci su Vam na raspolaganju što se procene vrednosti i otkupa tiče.

INVESTICIONO ZLATO

INVESTICIONI CENTAR ZLATA, SREBRA I DIJAMANATA
Investirajte u najpopularniju imovinu na svetu

FLICKR FOTOGRAFIJE