Otkup dukata

Otkup dukata

Šta je dukat? Dukati su u narodu poznati kao zlatnici koji su se koristili u velikom broju evropskih zemalja sve do početka Prvog svetskog rata. Specifičnost dukata je to što je udeo čistog zlata ili srebra iznosila 98,6%. U prevodu, vrednost zlatnih i srebrnih dukata danas nije uopste mala. Dukat vuče korene od latinske reči dukatus što u prevodu znači vojvodstvo.

Posredovanje prilikom otkupa dukata je između ostalog i usluga koju nudi zalagaonica Golden Masters. Kada kažemo otkup dukata, mislimo na :

      • Otkup zlatnih dukata
      • Otkup srebrnih dukata

Zlatni dukati

Zlatni dukat je zapravo zlatnik koji se koristio u velikom broju evropskih zemalja do početka Prvog svetskog rata. Veličina zlatnog dukata bila je mala i karakterisalo ga je to što je izuzetno lak za kovanje. Zlatni dukati brzo su se proširili po Evropi i još brže postali deo novčanog prometa. Ako posedujete zlatni dukat, budite sigurni da on ima svoju novčanu vrednost i zbog toga vam savetujemo da posetite naš lokal i saznate koliko novca možete dobiti za njega ukoliko ga date u otkup.

Srebrni dukati

Srebrni dukati su poznati kao srebrnjaci koji su se koristili u velikom broju evropskih zemalja u novčanom prometu. Vrednost srebrnih dukata bila je dvanaest puta manja od vrednosti zlatnih dukata. Kao i zlatni dukati, i srebrni dukati imaju svoju vrednost pa ukoliko posedujete neki, posetite naš lokal i saznajte njegovu novčanu vrednost.

[carousel_slide id=’8682′]

INVESTICIONO ZLATO

INVESTICIONI CENTAR ZLATA, SREBRA I DIJAMANATA
Investirajte u najpopularniju imovinu na svetu

FLICKR FOTOGRAFIJE